A tavalyi év igen intenzív volt az Ecocatering számára. Rengeteg eseményen vettünk részt, előadásokat tartottunk, fejlesztettük a weboldalt és a webáruházat, valamint a közösségi felületeken is sok környezetbarát információt osztottunk meg.
Hadd álljon itt egy összefoglaló a 2018-as év fontosabb történéseiről!
Fesztiválok, rendezvények
Szerencsére egyre több fesztivál és gasztronómiai rendezvény nyit a környezettudatosság felé.
A vendéglátósok, szervezők, szakemberek mind szívesebben használnak lebomló terítékeket, mert egyrészt őket is jobban érdekli a környezetvédelem, másrészt – mivel a nagyközönség is egyre környezettudatosabb –, jó imázsépítő eszköz a „zöld kiszolgálás”.
- Budapesti Tavaszi Fesztivál (március-április) – lebomló terítékek szállítása
- VillásReggeli Fesztivál, Balástya (május) – első ilyen jellegű fesztivál, ahol kizárólagos beszállítók voltunk
- Gourmet Fesztivál, Budapest (május) – első ízben lett kötelező ezen az eseményen a lebomló terítékek használata, így külön öröm volt számunkra a kiállítóknak segíteni a környezetbarát tálalásban
- 1. Open Farm Day, Budapest (június) – friss, hazai termelők finomságait és jobbnál jobb ételeket kóstolhattak a látogatók, lebomló terítékeink társaságában
- VOLT Feszivál, Sopron – Balaton Sound, Zamárdi – EFOTT, Velence (június – július) – zene, falatozás, italozás a környezettudatosan, melyet a szervezők megköveteltek; számos vendéglátó cég választotta a mi termékeinket
- Művészetek völgye, Kapolcs (július) – itt is megvolt az első lépés a műanyagról való átállásban, melyben szívesen voltunk partnerek, központi raktárat üzemeltettünk a fesztivál alatt
- Sziget Fesztivál (augusztus) – a Sziget Eco Kempingjében az Ecocatering üzemeltette a Slow Gastro Pubot, csupa egészséges és finom enni-inni valóval, lebomló köntösben
- Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) (augusztus) – lebomló terítékek szállítása
- Vegan Food Fest, Budapest (szeptember) – mivel a termékeink kizárólag növényi anyagok felhasználásával készülnek, tökéletesen passzoltak ehhez a rendezvényhez, mely az egészég- és környezettudatosság jegyében zajlott
- Esztergom Félmaraton, Esztergom (szeptember) – támogatóként jó volt látni, hogy a szomjas sportolók környezetbarát poharakból csillapítják szomjukat; szerintünk is így kerek egy szabadtéri sportrendezvény!
- Őszi Gasztroblogger Fesztivál (szeptember) – lebomló terítékekkel támogattuk a fesztivált, valamint előadást tartottunk a környezetbarát anyagokról és felhasználásukról
- Szimpla Piac (október) – a piac zöldítését végeztük el; minden árus kötelezve lett a lebomló csomagolás használatára
- Különféle adventi vásárok (november – december) – az ünnepi készülődés közepette lebomló terítékek szállítása
- Black Food Festival, Budapest (november) – infopontot üzemeltettünk és mi láttuk el a fesztivált környezettudatos tálalóedényekkel
- Mitiszol? Fesztivál, Budapest (november) – a sok-sok ital mellett ételekkel is szolgált a rendezvény, lebomló terítékeink kíséretében
Megannyi más rendezvényre is szállítottunk termékeket, itt csak azokat soroltuk fel, ahol kizárólagos kiszolgálók voltunk vagy ahol a rendezvény lebomló terítékeinek döntő részét mi szállítottuk.
Bővebben itt olvashatsz a nagyobb rendezvényekről, ahol az elmúlt évben részt vettünk: Nyár, ősz, fesztiválok, Ecocatering
Előadások környezettudatosság témában
Szívügyünknek tekintjük, hogy a környezettudatos szemlélet minél szélesebb rétegekhez eljusson.
Ezért jó néhány tájékoztató jellegű előadást tartottunk országszerte, ezekből íme egy lista a teljesség igénye nélkül:
- Green Guest Konferencia – előadás tartása (március)
- Körforgásos Gazdaságért Alapítványhoz csatlakozás (március)
- Körforgásos Gazdaságért Alapítvány – Körforgásosság az Élelmiszerláncban szemináriumon előadás tartása (június)
- Kelta Vendéglátóipari Szakközépiskola – fenntarthatóság témakörében előadás és felkészítő tábor a külföldi szakmai gyakorlathoz (június)
- Corvinus Egyetem – ESEE-Zöld Konferencia catering egy részét mi adtuk (június)
- Gödöllői Szent István Egyetem – gólyatábor támogatása és előadás tartása (augusztus)
- Miskolci Egyetem – Gépészmérnöki és Informatikai kar gólyatáborának támogatása és előadás tartása (augusztus)
- Budapesti Gazdasági Egyetem – fenntarthatóság témakörében előadás (szeptember)
Együttműködés
2018 végén fontos lépés történt a szórakoztatóipari vendéglátás kiszolgálásának irányába: szövetséget kötöttünk az A38 Hajóval.
Örömmel vettük tudomásul, hogy az ismert koncerthajó fokozatosan át kíván térni a műanyag terítékekről a lebomló termékekre, és ebben mi lehetünk a partnerei.
Azért kiemelt fontosságú számunkra ez az együttműködés, mert a környezetbarát terítékek mellett a tájékoztatásra, fogyasztói szokások alakítására a hajóval közösen nagy hangsúlyt fektetünk, így egyik fő célunk, miszerint egyre szélesebb rétegekhez szeretnénk eljuttatni a környezettudatos szemléletet, újabb szintre emelkedett.
Termékkínálat-bővítés, weboldalfejlesztés
A felmerülő igények jobb kiszolgálása érdekében további termékekkel bővítettük termékpalettánkat:
- PLA hidegitalos poharak, 2, 3, és 5 dl-es méretben
- PLA tetők poharakhoz és levestartókhoz
- Lebomló, öko matricák
Weboldalunkon folyamatosan elkezdtünk blogolni, hogy a látogatók hasznos, informatív tartalmakat olvashassanak, és erősödjön bennük a környezettudatos szemlélet.
Ezeket a bejegyzéseket a közösségi médiában is megosztjuk, egyéb más hírekkel, tudnivalókkal együtt.
Webáruházunkat továbbfejlesztettük (pl. keresési funkció, plusz termékinformációk, kiemelt ajánlatok), és azon vagyunk, hogy minél magasabb színvonalon szolgálhassuk ki vásárlóinkat a jövőben is.
Úgy érezzük, sok mindenben sikerült előre lépnünk a 2018-as év során. Biztosak vagyunk benne, hogy idén sem fogunk unatkozni, és reméljük, számos sikert könyvelhetünk majd el a lebomló terítékek népszerűsítése és a környezettudatos életmód elterjesztése során.