környezetbarát gólyatábor

Környezetbarát gólyatábor Miskolcon és Gödöllőn

Lebomló terítékekkel segítettük a fiatalok étkeztetését.
 
Cégünk, az Ecocatering Kft. alapvető fontosságúnak tartja, hogy a jövő nemzedékét tájékoztassa olyan alternatív lehetőségekről, melyek az étkezés területén a műanyag kiváltására, valamint a hulladék csökkentésére, és a terítékek minőségének javítására irányulnak.
Ennek kapcsán augusztus hónapban két felsőoktatási intézmény gólyatáborát, az ott étkező leendő diákok és tanárok étkezését támogattuk lebomló terítékeinkkel.
 
Gödöllői gólyatábor támogatók
Gödöllőn a támogatók között (alulról 2. sor)
 
 
Az étkezésekhez búzakorpa tányérokat, cukornád tányérokat, PLA hidegitalos poharakat, valamint fenntartható erdőgazdaságból származó kávéspoharakat és szalvétákat szállítottunk.
 

Lebomló papír és PLA tálak a gólyatáborban

Lebomló papír -PLA tálak a miskolci gólyatáborban

 
A gödöllői Szent István Egyetem Mezőgazdaság-, és Környezettudományi Kar és a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar került kiválasztásra abból a néhány jelentkezőből, melyek idén hasonló kéréssel fordultak felénk.
A terméktámogatás mellett rendkívüli jelentőségűnek tarjuk a tájékoztatást, ezért mindkét rendezvényen mind a diákoknak, mind a tanároknak beszéltünk a fenntartható, tudatos catering alternatíváiról, lehetőségeiről, arról, hogyan lehet az étkezések során a hulladékot csökkenteni és műanyag terítékeket kiváltani növényi alapú, biológiailag lebomló megoldásokkal.
 
 
Gólyatábor, lebomló tálakban az étel
Kész a finom étel, és természetesen lebomló tálakba kerül
 
Mi személy szerint büszkék vagyunk rá, hogy ezáltal is újabb két nagy lépést tehettünk a környezettudatosabb életvitel kialakítása és egy zöldebb, élhetőbb bolygó megteremtése felé.