fesztiválok, ecocatering

Nyár, ősz, fesztiválok, Ecocatering

Az idei év (2018) eddig igencsak eseménydúsan telt…
Jó pár programon, eseményen és fesztiválon vehettünk részt, ahol a környezettudatosság fontos szerepet játszott.
A résztvevők számtalan alkalommal vehették kezükbe lebomló tányérjainkat, poharainkat és evőeszközeinket, és így környezetbarát módon élvezhették az evést-ivást.
 
Most egy rövid beszámolóval szeretnénk összefoglalni a nyár eseményeit: merre jártunk, mit tapasztaltunk.
Tarts velünk!
 

VillásReggeli Fesztivál, Balástya (május 13.)

 
VillásReggeli Fesztivál, Balástya, PLA poharak
Lebomló PLA poharakban a finomságok
 
Ropogós friss péksütemények, kecskesajtkrém, őrségi tökmagkrém, akácvirágos-mézes palacsinta citromos zsendicével, medvehagymás omlett batyu, erdélyi padlizsánkrém, vadmájas és habzó bor…
A Stílusos Vidéki Szállodák tagjai úgy döntöttek, a Szeged melletti Platános Kúria kertjében nemcsak ezekből a finomságokból, de az igazi, vidéki, ragyogó életérzésből is hoznak kóstolót. Az első alkalommal megrendezett program kizárólagos kiszolgálója az Ecocatering volt.
„Hamar elteltünk a friss levegővel, a gyönyörű kúrián pihegtünk teli gyomorral. Ez egy földi mennyország, ahol mindig kezdődik a nap, mindig reggel van és azt szeretnéd, hogy sose érjen véget…”
Képek az eseményről: VillásReggeli Fesztivál
 

Gourmet Fesztivál, Budapest (május 17–20.)

 
Gourmet Gesztivál Budapest 2018, cukornád tányér
Cukornád tányéron az ételköltemény…
 
Ez volt az első olyan év, amikor a Sziget Programiroda kötelezte a Gourmet Fesztivál kiállítóit, hogy teljes körűen lebomló és komposztálható terítékekbe tálalják külön erre az alkalomra összeállított ételeiket.
Idén a téma a gombóc, kaviár és pezsgő volt, ezekhez és egyéb ételekhez is főkét cégünk szállította közvetlenül a kiállítóknak a terítékeket.
Emellett a rendezvény helyszínén a terítékeinkből kialakított központi raktár tette rugalmassá a kiszolgálást.
„Egy nap alatt szinte képtelenség bejárni a több mint 100 pavilont, de megpróbáltuk a legjobbakat felkutatni, szem előtt tartva az eleve izgalmas kreációkat, az egész éves minőséget és azt is, hogy általában hogyan szerepeltek eddig a fesztiválon.”
 

VOLT Feszivál, Sopron – Balaton Sound, Zamárdi – EFOTT, Velence (június 26. – július 16.)

 

VOLT Fesztivál

Ezeken a népszerű nyári zenei fesztiválokon részt vevő szabadtéri vendéglátóhelyek közül jó páran döntöttek úgy, hogy az idén az Ecocatering által forgalmazott termékekben kínálják ételeiket.
 

Művészetek völgye, Kapolcs (július 20–29.)

 

Művészetek Völgye 2018

A Műveszetek Völgye idén nagy lépést tett a zöldítés terén és 2018-at, mint átmeneti évet deklarálta a műanyagról lebomló terítékekre való teljes váltásban. Az Ecocatering a programsorozat teljes időtartama alatt központi raktárat üzemeltetett Kapolcson, ahol egészben vagy részben azokat a vendéglátóhelyeket szolgálta ki lebomló terítékeivel, melyek nyitottak voltak a jövő évi teljes műanyagstop előtt környezettudatosabban tálalni. A szervezők számára megnyugtató volt látni, hogy a rendezvény meghatározó vendéglátóhelyeinek többsége már 2018-ban áttért a lebomló terítékek használatára.
„A Művészetek Völgye kezdetektől különös figyelmet fordít a környezetére. Szórólap tilalom van és szelektív hulladékgyűjtés folyik a fesztivál teljes területén. Az idei évben a vendéglátóegységek összefogtak az Ecocatering csapatával.”
 

Sziget Fesztivál (augusztus 8–15.)

 
Sziget Fesztivál, környezetbarát bár
Lebomló terítékek, egészséges ételek a Szigeten
 
Nagy élmény volt az ország legnépszerűbb fesztiválján kint lenni!
Lehetőséget kaptunk rá, hogy a Sziget környezetbarát szálláshelyén, az Eco Kempingben mi szolgáltassuk az inni- és harapnivalókat – természetesen kizárólag lebomló terítékek kíséretében.
Ezzel mi is hozzájárultunk a Sziget zöldüléséhez, amely az idei fesztiválon prioritást élvezett.
 

Vegan Food Fest, Budapest (szeptember 20–23.)

 
Vegán Food Fesztivál 2018
Ínycsiklandó, friss és egészséges!
 
A vegán táplálkozási forma egyre növekvő tudatos táborának miben is lehetne megfelelőbben kínálni az ételeket, mint lebomló, állati adalékanyagot nem tartalmazó terítékekben? Az Ecocatering a Westend tetőteraszon megrendezett, jó hangulatú esemény egyik meghatározó beszállítója volt kiszolgálva ételt és italt kínáló kereskedelmi egységeket egyaránt.
 

Esztergom Félmaraton, Esztergom (szeptember 29–30.)

 
Esztergom félmaraton
Kép: http://dpfp.hu
 
Örömünkre szolgált, hogy idén a sportrendezvények kiszolgálásába is belekóstolhattunk kicsit.
A szeptember végén megrendezésre kerülő sportversenyen ráadásul támogatóként voltunk jelen, mert díjazni szerettük volna a szervezők azon törekvését, hogy a sportesemények is zászlajukra tűzték a zöldítést.
Természetesen a közeljövőben számos újabb rendezvényen is részt veszünk, melyről szintén beszámolunk majd!

1 thought on “Nyár, ősz, fesztiválok, Ecocatering”

  1. Pingback: Ilyen volt 2018: Ecocatering összefoglaló | Ecocatering blog

Comments are closed.