Az idei év (2018) eddig igencsak eseménydúsan telt…
Jó pár programon, eseményen és fesztiválon vehettünk részt, ahol a környezettudatosság fontos szerepet játszott.
A résztvevők számtalan alkalommal vehették kezükbe lebomló tányérjainkat, poharainkat és evőeszközeinket, és így környezetbarát módon élvezhették az evést-ivást.
Most egy rövid beszámolóval szeretnénk összefoglalni a nyár eseményeit: merre jártunk, mit tapasztaltunk.
Tarts velünk!
VillásReggeli Fesztivál, Balástya (május 13.)
Ropogós friss péksütemények, kecskesajtkrém, őrségi tökmagkrém, akácvirágos-mézes palacsinta citromos zsendicével, medvehagymás omlett batyu, erdélyi padlizsánkrém, vadmájas és habzó bor…
A Stílusos Vidéki Szállodák tagjai úgy döntöttek, a Szeged melletti Platános Kúria kertjében nemcsak ezekből a finomságokból, de az igazi, vidéki, ragyogó életérzésből is hoznak kóstolót. Az első alkalommal megrendezett program kizárólagos kiszolgálója az Ecocatering volt.
„Hamar elteltünk a friss levegővel, a gyönyörű kúrián pihegtünk teli gyomorral. Ez egy földi mennyország, ahol mindig kezdődik a nap, mindig reggel van és azt szeretnéd, hogy sose érjen véget…”
Képek az eseményről: VillásReggeli Fesztivál
Gourmet Fesztivál, Budapest (május 17–20.)
Ez volt az első olyan év, amikor a Sziget Programiroda kötelezte a Gourmet Fesztivál kiállítóit, hogy teljes körűen lebomló és komposztálható terítékekbe tálalják külön erre az alkalomra összeállított ételeiket.
Idén a téma a gombóc, kaviár és pezsgő volt, ezekhez és egyéb ételekhez is főkét cégünk szállította közvetlenül a kiállítóknak a terítékeket.
Emellett a rendezvény helyszínén a terítékeinkből kialakított központi raktár tette rugalmassá a kiszolgálást.
„Egy nap alatt szinte képtelenség bejárni a több mint 100 pavilont, de megpróbáltuk a legjobbakat felkutatni, szem előtt tartva az eleve izgalmas kreációkat, az egész éves minőséget és azt is, hogy általában hogyan szerepeltek eddig a fesztiválon.”
Teljes cikk: Ezeket kóstold meg a 2018-as Gourmet Fesztiválon
VOLT Feszivál, Sopron – Balaton Sound, Zamárdi – EFOTT, Velence (június 26. – július 16.)
Ezeken a népszerű nyári zenei fesztiválokon részt vevő szabadtéri vendéglátóhelyek közül jó páran döntöttek úgy, hogy az idén az Ecocatering által forgalmazott termékekben kínálják ételeiket.
Művészetek völgye, Kapolcs (július 20–29.)
A Műveszetek Völgye idén nagy lépést tett a zöldítés terén és 2018-at, mint átmeneti évet deklarálta a műanyagról lebomló terítékekre való teljes váltásban. Az Ecocatering a programsorozat teljes időtartama alatt központi raktárat üzemeltetett Kapolcson, ahol egészben vagy részben azokat a vendéglátóhelyeket szolgálta ki lebomló terítékeivel, melyek nyitottak voltak a jövő évi teljes műanyagstop előtt környezettudatosabban tálalni. A szervezők számára megnyugtató volt látni, hogy a rendezvény meghatározó vendéglátóhelyeinek többsége már 2018-ban áttért a lebomló terítékek használatára.
„A Művészetek Völgye kezdetektől különös figyelmet fordít a környezetére. Szórólap tilalom van és szelektív hulladékgyűjtés folyik a fesztivál teljes területén. Az idei évben a vendéglátóegységek összefogtak az Ecocatering csapatával.”
Teljes cikk: Felénél jár a Művészetek Völgye
Sziget Fesztivál (augusztus 8–15.)
Nagy élmény volt az ország legnépszerűbb fesztiválján kint lenni!
Lehetőséget kaptunk rá, hogy a Sziget környezetbarát szálláshelyén, az Eco Kempingben mi szolgáltassuk az inni- és harapnivalókat – természetesen kizárólag lebomló terítékek kíséretében.
Ezzel mi is hozzájárultunk a Sziget zöldüléséhez, amely az idei fesztiválon prioritást élvezett.
Bővebben itt: Zöldül a Sziget – az Ecocatering jóvoltából is!
Vegan Food Fest, Budapest (szeptember 20–23.)
A vegán táplálkozási forma egyre növekvő tudatos táborának miben is lehetne megfelelőbben kínálni az ételeket, mint lebomló, állati adalékanyagot nem tartalmazó terítékekben? Az Ecocatering a Westend tetőteraszon megrendezett, jó hangulatú esemény egyik meghatározó beszállítója volt kiszolgálva ételt és italt kínáló kereskedelmi egységeket egyaránt.
Esztergom Félmaraton, Esztergom (szeptember 29–30.)
Örömünkre szolgált, hogy idén a sportrendezvények kiszolgálásába is belekóstolhattunk kicsit.
A szeptember végén megrendezésre kerülő sportversenyen ráadásul támogatóként voltunk jelen, mert díjazni szerettük volna a szervezők azon törekvését, hogy a sportesemények is zászlajukra tűzték a zöldítést.
Természetesen a közeljövőben számos újabb rendezvényen is részt veszünk, melyről szintén beszámolunk majd!
Pingback: Ilyen volt 2018: Ecocatering összefoglaló | Ecocatering blog